THE SIMPSONS ARCHIVE
EPISODE GUIDE

Afsnitsguiden

Oprettet den 4. juli 1999 af Claus Rasmussen

Denne liste er sorteret efter den rækkefølge afsnittene er blevet sendt på 3+ og nummereret derefter. Da ingen danske titler kan fremskaffes, og da videoerne i øvrigt benytter de originale amerikanske har jeg valgt at gøre det samme. Titlerne er for øvrigt direkte kædet til deres respektive manuskripter og betragtninger på The Simpsons Archive.

De mystiske bogstavkombination angives i parentes efter titlen er seriens produktionskode og datoen i blå til højre er dagen for allerførste visning, på den amerikanske Tv-station FOX. Desuden kan du ved at klikke ved en gæstestjernes navn slå vedkommende op på "The Internet Movie Database".
SÆSON 10 (1998-1999)

Vælg en sæson: [ TV | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 ]

204 - Lard of the Dance (5F20) 23 aug. 1998

Da Homer finder ud af, at man kan tjene penge på salg af brugt stegefedt, etablerer han øjeblikkeligt sig selv og Bart indenfor den fedtede branche. I mellemtiden bliver Lisa udvalgt til at introducere en ny elev til skolen. En elev der vel at mærke er adskillige år forud for sin alder.

205 - The Wizard of Evergreen Terrace (5F21) 20 sep. 1998

Homer kommer ud for en midtlivskrise, da han, i en alder af 38.1, finder ud af, at han ikke har opnået noget betydningsfuldt i sit liv. For at rette på alt dette beslutter han sig for at blive den næste store opfinder, med Thomas Edison som sit idol. Gæsteoptræden af William Daniels.

206 - Bart, the Mother (5F22) 27 sep. 1998

Bart dræber ved et uheld en moderfugl med Nelsons luftgevær, og gør sit allerbedste for at opfostre de moderløse æg. Men da de nyudklækkede viser sig at være et par firben, der raserer fugles reder og lever af deres æg, bliver byens fuglebestand sat i stor fare. Gæsteoptræden af Phil Hartman.

207 - Simpsons Halloween Special IX (AABF01) 25 okt. 1998

I segmentet "Hell Toupée" overtager Homers nye hårtransplantation kontrollen og kommanderer ham til at hævne sig over den tidligere ejers fjender. I anden del "The Terror of Tiny Toon" bliver Bart og Lisa suget ind i fjernsynet og må lege en dødelig omgang katten efter musen med Itchy og Scratchy. Til sidst, i "Starship Poopers", bliver det afsløret Maggies far ikke er Homer, men i stedet rumvæsnet Kang. Og som Bart siger, er der kun én mand der kan løse problemet: Jerry Springer! Gæsteoptræden af Regis Philbin, Katie Lee Gifford, Jerry Springer, Ed McMahon og Robert Englund.

208 - When You Dish Upon a Star (5F19) 08 nov. 1998

En besøg til stranden udvikler sig i forudset grad for Homer, da han ved et tilfælde dumper ind hos ægteparret Alec Baldwin og Kim Basinger, som har søgt skjul for fansene i Springfield. Homer benytter sig af chancen og får jobbet som deres personlige assistent. Gæsteoptræden af Alec Baldwin, Kim Basinger, Ron Howard og Brian Grazer.

209 - D'oh-In in the Wind (AABF02) 15 nov. 1998

Homer beslutter sig for at finde ud af hvad hans midt initial står for, og undervejs falder han ind i den gamle, fritænkende hippie stil, inspireret af sin mors rebelske fortid og hendes tidligere bekendte. Gæsteoptræden af George Carlin og Martin Mull.

210 - Lisa Gets an A (AABF03) 22 nov. 1998

Lisa opdager glæden ved videospil, men som følge deraf glemmer hun desværre at læse på den opkommende prøve. Desperat for at dumpe tyer hun til snyd for at bestå. Men da hendes fænomenalt høje karakter hæver skolens gennemsnit nok til, at de kan få tilkendt økonomisk støtte, tvinger Skinner hende til at dække over snyderiet, meget mod Lisas moral. I mens opfostrer Homer en babyhummer, for at slippe for at betale fuld pris.

211 - Homer Simpson in: "Kidney Trouble" (AABF04) 06 dec. 1998

På grund af Homer ignorance bliver hans far udsat for et akut nyresvigt, og har derfor hårdt brug for at transplanteret en nyre. Homer er som søn den bedst egnede donor, men da timen for operationen oprinder, får han kolde fødder.

212 - Mayored to the Mob (AABF05) 20 dec. 1998

Da Homer redder borgmester Quimby og Mark "Skywalker" Hamill fra en frådende horde science fiction fanatikere, bliver han udpeget til at være borgmesterens nye bodygard. Men da Homer får Quimby overtalt til at bekæmpe den lokale mafias salg af rottemælk til skolerne, bringer han borgmesterens liv i fare. Gæsteoptræden af Mark Hamill.

213 - Viva Ned Flanders (AABF06) 10 jan. 1999

Misfornøjet sine sidste seks årtiers kedelige, tilbagetrukne og beskedne tilværelse beder Ned Flanders Homers hjælp til at skaffe gnisten tilbage i hans liv. Homer tager han derfor med til Las Vegas, men hans planer går i vasken, da de to ender med at blive gift med et par gnavne servitricer. Gæsteoptræden af The Moody Blues.

214 - Wild Barts Can't Be Broken (AABF07) 17 jan. 1999

Da Homer og resten af det fordrukne slæng i fuldskab og glædesrus over en baseball-sejr smadrer skolen, skyder politimesteren skylden på byens børn. Af samme grund pålægger han disse udgangsforbud efter solnedgang. Gæsteoptræden af Cyndi Lauper.

215 - Sunday, Cruddy Sunday (AABF08) 31 jan. 1999

Homer bliver grebet af Super Bowl-feberen, da en rejseagent tilbyder ham og en busfuld og hans venner gratis adgang til kampen. Men da billetterne senere viser sig at være falske, må Homer finde på en anden måde at komme ind på stadionet. Gæsteoptræden af Fred Willard, Troy Aikman, Rosie Grier, John Madden, Dan Marino, Pat Summerall, Dolly Parton og Rupert Murdoch.

216 - Homer to the Max (AABF09) 07 feb. 1999

Da den nye TV-serie "Police Cops" viser sig at have en, i sandhed, unik politibetjent ved navn Homer Simpson i hovedrollen, nyder den rigtige Homer godt af pseudoberømmelse fra sit kendte navn. Men da samme betjent i næste episode degraderes til seriens pauseklovn, skifter Homer navn til Max Power for at undgå folks spot og spe. Gæsteoptræden af Ed Begley, Jr.

217 - I'm With Cupid (AABF11) 14 feb. 1999

Kwik-E-Mart bestyreren Apu overdænger sin kone ekstraordinære Valentinsdagsgaver, og denne gaveregn får byens resterende gifte mænd til at tage så dårligt ud i lyset af hans bedrifter at det giver dem problemer. Af samme grund beslutter de sig derfor for at sabotere Apus arbejde. Gæsteoptræden af Jan Hooks og Elton John.

218 - Marge Simpson in: "Screaming Yellow Honkers" (AABF10) 21 feb. 1999

Homer tilbuder Marge sin nyindkøbte Canyonero SUV offroader, da det til hans skræk går op for, at han har fået fat i dame-modellen. Men da først hun har sat sig i bilens førersæde, bliver Marge lynhurtigt grebet af firhjulstrækkerens dynamiske køreegenskaber, hvilket fører til et tilfælde af køregalskab.

219 - Make Room for Lisa (AABF12) 28 feb. 1999

Da Lisa bliver tvunget til midlertidigt at dele værelset med Bart, får hun et stressrelateret anfald af mavekneb, som hun søger at kurere med alternative midler. I mens opdager Marge spændingen ved at smuglytte til andre folks telefonsamtaler.

220 - Maximum Homerdrive (AABF13) 28 mar. 1999

Homer udfordrer en trucker i en bøfædningskonkurrence, som truckeren til Homers store fortvivlelse vinder. Dennes sejr bliver dog dyrekøbt, da han dør på stedet af kødforgiftning. Derfor sværger Homer at han vil bringe truckerens last ud for ham, hvilket fører til et eventyr tværs over USA. Der hjemme har Marge og Lisa problemer med deres nyanskaffede ringklokke.

221 - Simpsons Bible Stories (AABF14) 04 apr. 1999

Pastor Lovejoy giver en sine karakteristisk dræbende kedelige monologer fra kirkens talerstol på en usædvanlig varm påskedag. Dette får de fem familiemedlemmer til falde i søvn og drømme sig ind i klassiske bibelhistorier som Adam og Eva, Moses og David og Goliat.

222 - Mom and Pop Art (AABF15) 11 apr. 1999

Homer mislykkede forsøg på at bygge en havegrill tiltrækker sig en lokal kunsthandlers opmærksomhed, som anser Homer "kreation" for stor nyskabende kunst. Og inden han får set sig om, er Homer kommet ind i popkunstens eksklusive jetset. Gæsteoptræden af Isabella Rossellini og Jasper Johns.

223 - The Old Man and the "C" Student (AABF16) 25 apr. 1999

Da Bart bliver skyld i at Springfield mister de profitable olympiske lege, bliver han tvunget til at spendere sin fritid som medhjælper på byens plejehjem.

224 - Monty Can't Buy Me Love (AABF17) 02 maj 1999

Den ellers så forhadte Mr. Burns prøver at vinde sine bysbørns beundring ved at overdænge byen med gaver, tage del i diverse radio-talkshows, samt ved at finde det legendariske Loch-Ness monster. Gæsteoptræden af Michael McKean.

225 - They Saved Lisa's Brain (AABF18) 09 maj 1999

Lisa bliver tilbudt medlemskab af den lokale afdeling af MENSA foreningen, efter hendes forgæves forsøg på redde Springfields borgere fra total ydmygelse forsaget af hendes egen far. Gæsteoptræden af Stephen Hawking.

226 - Thirty Minutes Over Tokyo (AABF20) 16 maj 1999

Da Homer mister hele familiens opsparing, finder han en måde at holde sit løfte om en udenlandsferie. Men da de pludseligt befinder sig i Japan uden penge til returbilletter, bliver familien enig om at deltage i et halsbrækkende Japansk show for at skabe penge til flyet hjem. Gæsteoptræden af George Takai.


Vælg en sæson: [ TV | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 ]
Search The Simpsons Archive:    Search Help

[ FAQs, Guides & Lists | Upcoming Episodes | Capsules | Miscellaneous | Web Links | News | About | Home ]

Last updated on January 15, 2004 by Claus Rasmussen (claus@snpp.com)